BTHE 2006 feher 01 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület | info@bthe.hu Facebook |  Rólunk

Belépés

Belépés a felhasználói fiókba

Felhasználónév *
Jelszó *
Jelszó megjegyzése

BTHE 2006 fekete 02 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület

 

BKT fuzet 2016 cimlap WWW

Kalvariak cimoldal   Kilatok3 cimlap

Fel a Ság-hegyre!

BTHE gyalogos teljesítménytúra
Dátum: : 2015. december 27. 10:00 - 13:00

Település: : Celldömölk, Magyarország

A 2009-ben kezdődött a dunántúli tanúhegyeket bemutató sorozatunk soron következő állomása a Celldömölk városától néhány kilóméterre elterülő jellegzetes formájáról távolról (jó időben a Badacsonyon lévő kilátóból) is felismerhető Ság-hegy.

2015.12. 27-én 10 és 13 óra között várunk a sárga háromszög túristajelzés mellett található Trianoni-keresztnél lévő padoknál az évzáró természetbarát találkozónkra. Aki tetszőleges útvonalon feltúrázik a hegyre, az 1.200,- Ft-os nevezési díj ellenében emléklapot, kitűzőt vagy hűtőmágnest, forralt bort vagy teát kap. 

A hegyen kb. 5 km túristajelzés, valamint kb 3 km egyéb sétaút található. Ezek segítségével 1,5-2 óra alatt bejárhatóak a magasabban fekvő pontok és az egykori kráter is.

Ha december 20-án 12 óráig jelzed részvételi szándékodat itt a facebookon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, akkor számodra is garantált a környék jellegzetes süteménye a Medvetalp.

www.bthe.hu honlapon nevezve 300 Ft/fő kedvezmény december 20-ig.

Autóbusszal Celldömölkről a Sághegy forduló megállóig kell utazni. Menetrendről a következő honlapon lehet tájékozódni:www.kemenesaljabusz.hu

Gépkocsival érkezőknek javasoljuk a Kemenes Vulkánparknál vagy a Sághegy fogadónál lévő parkoló használatát. 

Érdemes megtekinteni Celldömölk belvárosát, esetleg ellátogatni a közelben fekvő Vulkán gyógy és élményfürdőbe (http://www.vulkanfurdo.hu/). Pápa 35 km-re, Sárvár 18 km-re fekszik a Ság-hegytől. Mindkét város további látványosságokat tartogat azok számára, akik egy szép napot szeretnének eltölteni a Dunántúl ezen részén.

Terveink szerint a következő Tanúhegyeket keressük fel a továbbiakban, minden alkalommal évzáró „Fel a hegyre! túra” keretén belül: Fonyód, Vár-hegy; Hegyesd; Gulács; Szigliget.

A BTHE rendezvényeken a környezetvédelem jegyében nem használunk eldobható műanyag poharakat a frissítőpontokon! Ezért kérjük leendő résztvevőinket, hogy hozzanak magukkal poharat, bögrét! A rendezvények rajtjában vásárolható „örök életű” BTHE-túrabögre 150 ft-ért! Óvja-védje környezetét!

 

Telefon:
Email:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap
Cím
Celldömölk
Ság hegy, Magyarország

 

Térkép