BTHE 2006 feher 01 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület | info@bthe.hu Facebook |  Rólunk

Belépés

Belépés a felhasználói fiókba

Felhasználónév *
Jelszó *
Jelszó megjegyzése

BTHE 2006 fekete 02 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület

Kilátók és kilátópontok a Balaton-körül II.

A túramozgalom célja:

A túramozgalom három részből áll, melynek második része a Balaton-felvidék középső és keleti részének legszebb helyein található kilátók és kilátópontok felkeresését és bemutatását célozza meg. Az első részben a Keszthelyi-hegység és a Balaton-felvidék nyugati része, míg a harmadik részben a Balaton déli partjának kilátópontjai kerülnek bemutatásra.

A túramozgalom igazolófüzetének beszerzése:

A Kilátók és kilátópontok a Balaton körül túramozgalom-sorozat második részének igazolófüzetét postai úton lehet beszerezni. A füzet ára jelenleg 700 Ft (ez az ár már tartalmazza a szükséges postaköltségeket és a díjazást is). A megrendelni kívánt füzetek árát az Egyesület számlaszámára (10102244-59708600-01000000) kell befizetni. Az átutalás közlemény rovátban kérjük feltüntetni, hogy milyen igazolófüzetből és hány darabot rendelnek. Ezzel egy időben a  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címek egyikére kérjük elküldeni az átutalás elindításának tényét, valamint a nevet és postacímet, ahova elküldhetjük a megrendelt füzeteket.

A mozgalom teljesítésének feltételei:

- A túramozgalom igazolófüzetének megvásárlása;
- a megadott 20 objektum mindegyikének felkeresése és a füzet megfelelő részén, a tereptárgyakra vagy helyszínre vonatkozó kérdés megválaszolása, bélyegzés megszerzése;
- ha a pontok valamelyike rongálás áldozatául esne, akkor (digitális és hagyományos) fényképet is elfogadunk, melyen az objektum és a személy is felismerhetően látható. A digitális formátumú fényképeket elektronikus levélben lehet elküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre (ezek mellé kérünk értelemszerű magyarázatot, leírást feltüntetni).

A kitöltött igazolófüzetet az Egyesület címére kérjük feladni:

BTHE

1701 Budapest, Pf. 215.

A teljesítés elbírálását követően a díjazást postafordultával megküldjük a megadott válaszcímre. Lehetőség van elektronikus levélben egyeztetett módon és helyszínen az igazolófüzet személyes átadására is. (Erre Budapesten illetve az Egyesület valamely eseményén van lehetőség!)

Felkeresendő pontok:

 1. Fekete-hegy, Eötvös-kilátó (Balatonhenye)
 2. Fülöp-hegy, Millenniumi-kilátó (Révfülöp)
 3. Bök-hegyi kilátó (Ábrahámhegy)
 4. Hegyes-tű
 5. Halom-hegy, Kossuth-kilátó
 6. Zádorvár (Pécsely)
 7. Apáti-hegy (Tihanyi-félsziget)
 8. Csúcs-hegy (Tihanyi-félsziget)
 9. Tihanyi Apátság
 10. Óvár-hegy (Tihany)
 11. Recsek-hegy, Noszlopy Gáspár-kilátó (Hidegkút)
 12. Tamás-hegy, Jókai-kilátó (Balatonfüred)
 13. Koloska-sziklák (Balatonarács)
 14. Csákány-hegy, Endrődi Sándor-kilátó (Csopak)
 15. Miske-hegy
 16. Somlyó-hegy (Alsóörs)
 17. Szabadság- (Horthy-)kilátó (Alsóörs)
 18. Óvári messzelátó (Balatonalmádi)
 19. Veszprémfajsz, kálvária
 20. Felső-hegyi geodéziai torony (Felsőörs)
Megjelent: 16201 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 29 április 2014 16:59