BTHE 2006 feher 01 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület | info@bthe.hu Facebook |  Rólunk

Belépés

Belépés a felhasználói fiókba

Felhasználónév *
Jelszó *
Jelszó megjegyzése

BTHE 2006 fekete 02 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület

Mikulás napi geotúra Tátika és Rezi várához

Értékelés:
(0 szavazat)
Mikulás napon a Keszthelyi-hegység északi részére, Tátika és Rezi várához, egy geotúrákkal eddig alig feltárt vidékre indulunk. A két várnak nemcsak a története különbözik gyökeresen, hanem a várhegyet és a falakat felépítő kőzetek is eltérőek. És természetesen az alapkőzeten létrejött két vegetáció típus is teljesen más, melyet még ilyenkor, a nyugalmi időszakban is érdemes közelebbről szemügyre venni. Míg a tátikai bazalton háborítatlan ősbükkösben vezet utunk, addig Rezi várának dolomit platóit melegkedvelő tölgyesek uralják. Mindezekről bővebben az alábbiak szerinti túrán lehet többet megtudni.

Időpont: 2014. december 6. 

Találkozó: 10.00 óra,  Hidegkúti erdészház, a Bazsit Zalaszántóval összekötő út felénél (térkép >>). Parkolás a műútről lekanyarodva, az erdészház előtt. 

Útvonal: 1. Hidegkúti erdészház - Ősbükkös - Tátika vára - Hidegkúti erdészház. 2. Rezi vár parkoló - Rezi vára - Rezi vár parkoló. Figyelem! A két helyszín közötti utat gépkocsikkal tesszük meg! Akik tömegközlekedéssel érkeznek, azok a gépkocsikban szabadon maradó helyeken utazhatnak, melyet a helyszínen, szívességi alapon szervezünk meg. Kérjük az autóstársak segítségét és megértését!

Táv/szintemelkedés: 9 km/350m

A túra időtartama: kb. 4 óra. 

Részvételi díj: 900 Ft/fő

Egyéb: időjárásnak megfelelő, réteges, meleg öltözék és bejáratott lábbeli ajánlott. Folyadék és élelem legyen a hatizsákban egész napra. A túra összes résztvevője a Geotrek-Világjárók Boltjában beváltható 500 Ft-os kupont kap ajándékba.

Jelentkezés:  december 5. péntek este 20.00 óráig., e-mailben: szarvashaz_kukac_szarvashaz.hu, vagy sms-ben: 06 30 919 58 68. Telefonhívással történő jelentkezésre nincs mód! A túravezető a jelentkezésekre leghamarabb december 4-én fog visszaigazolást küldeni. Kérjük megadni a nevet, a csoport létszámát és egy mobiltelefon elérhetőséget a jelentkezés során.

Üdvözlettel:
Czibula György
 
SZARVASHÁZ TURISTAHÁZ ÉS OKTATÓKÖZPONT
8597 Döbrönte, Fő u. 31.
Tel./Fax.: +36 89 351 581 
Mobil: +36 30 919 58 68
www.szarvashaz.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megjelent: 9878 alkalommal