BTHE 2006 feher 01 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület | info@bthe.hu Facebook |  Rólunk

Belépés

Belépés a felhasználói fiókba

Felhasználónév *
Jelszó *
Jelszó megjegyzése

BTHE 2006 fekete 02 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület

Tátika-Rezi Geotúra

Értékelés:
(0 szavazat)

 Tátika-Rezi Geotúra

Keszthelyi-hegységi geotúránkkal Tátika és Rezi várához indulunk. A két hasonló történettel bíró vár geológia és botanikai környezete merőben különbözik. Tátikára a "sötét" jelző illik, hiszen itt a várhegy a szinte fekete bazaltból épül fel, alant pedig a Tátikai Erdőrezerátum sűrű bükkerdeje húzódik meg. Ezzel szemben Rezi "világos" hely: itt az alapkőzet a fehér dolomit, az erdők pedig fényben úszó molyhos tölgyesek és karsztbokorerdők. Mindezen különbözőségek természetesen a két élőhely vegetációjában és állatvilágában is megmutatkoznak, melyet a tavasz első virágai és madarai révén alkalmunk is lesz megfigyelni. A hóvirág mindkét helyen megtalálható, ezen kívül számítani lehet még a medvehagyma első leveleire, valamint az érdekes megjelenésű szúrós csodabogyó télen is zöld bokraira.

          

képek forrása: zsebi2.hu, geocaching.hu

Időpont: 2016. február 13. szombat.

Találkozó: 10.00 óra,  Hidegkúti erdészház, a Bazsit Zalaszántóval összekötő út felénél (térkép >>). Parkolás a műútról lekanyarodva, az erdészház előtt.

Útvonal: 1. rész: Hidegkúti erdészház - Ősbükkös - Tátika vára – Ágota-kút - Hidegkúti erdészház. 2. rész: Rezi vár parkoló - Rezi vára - Rezi vár parkoló. Figyelem! A két helyszín közötti utat gépkocsikkal tesszük meg! Akik tömegközlekedéssel érkeznek, azok a gépkocsikban szabadon maradó helyeken utazhatnak, melyet a helyszínen, szívességi alapon szervezünk meg. Kérjük az autóstársak segítségét és megértését!

Táv/szintemelkedés: 10 km/350m

A túra időtartama: kb. 4,5 óra.

Részvételi díj: 1000 Ft/fő

Jelentkezés: február 12. péntek este 19.00 óráig., e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy telefonon: 06 30 919 58 68. Kérjük megadni a nevet, a csoport létszámát és a mobiltelefon elérhetőséget a jelentkezés során. A túra minimum 8 fővel indul. A túravezető legkésőbb a jelentkezési határidő leteltéig visszaigazolást küld a jelentkezésről. 

Mindenki szeretettel vár a túravezető,

Czibula György

a Bakony-Balaton Geopark geotúra-vezetője

 

Iratkozzon fel a Szarvasház Hírlevelére, hogy a követlező geotúráról, valamint egyéb programjainkról időben értesüljön!

 

A leiratkozáshoz kattintson ide

Weboldal: www.szarvashaz.huE-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Cím: 8597 Döbrönte, Fő utca 31.
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-79973/2014

 

Megjelent: 10527 alkalommal