BTHE 2006 feher 01 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület | info@bthe.hu Facebook |  Rólunk

Belépés

Belépés a felhasználói fiókba

Felhasználónév *
Jelszó *
Jelszó megjegyzése

BTHE 2006 fekete 02 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület

Rekordszámú résztvevő a tavaszias Téli Tihanyon

Értékelés:
(0 szavazat)

joomplu:557Eddig az idei év időjárására a rendezvényeink szempontjából semmi panaszunk nem lehet! A "Tátralátó" Csóványos rendezvény után, a 2011-es év első nagyszabású BTHE rendezvényén, a Téli Tihany túrán is gyönyörű napos idő volt, ami most már tavaszias hőmérséklettel is párosult. Részben ennek is köszönhetően, s reményeink szerint a kitartó munkánknak is, minden előzetes várakozásunkat felülmúló nevező vágott neki a három táv valamelyikének. Összesen 1284 nevező volt az alábbi eloszlásban: Tihany 20 - 654 induló, Tihany 15 - 375 induló és Tihany 10 - 255 induló.

Természetesen a nem várt létszám okozott némi fennakadást és főképpen a rajtoltatásnál hosszabb sorban-állást is, de a Félsziget szinte minden látnivalóját érintő útvonal remélhetőleg mindenkit kárpótolt a kisebb kellemetlenségért. Csak a teljesség igénye nélkül meg lehet említeni a érintett pontok közül az Aranyházat, az Átjáró-barlangot, a Belső- és Külső-tavat, a Sajkodi öbölre nyíló remek kilátást, a Barátlakásokat, a Kálváriát és a Tihany Apátságot. S mindehhez a tavaszi idő ellenére is még vastag jégtakaróval borított Balaton pazar látványa párosult az útvonal sok pontjáról.

Mindegyik távon indulók több helyen frissítésben részesültek (tea, forralt bor, gyümölcs és édesség), valamint a célban mindenki meleg ételt kapott. Sajnos emléklapból és kitűzőből sokaknak már nem jutott, de remélhetőleg (s részben a számítógéles adminisztrációnak hála) mindenki nemsokára postán megkapja az elmaradt és megérdemelt díjazást!

joomplu:560A rendezőség nevében mindenkinek utólag is köszönjük, hogy megtisztelte a túránkat, remélem már idén is sokakkal és többször találkozunk még! Magam részéről pedig minden Rendezőnek szeretnék még egyszer köszönetet mondani, s természetesen név szerint külön Csiba Ágostonnak (Toninak) is- mint a túra Főrendezőjének - aki a legtöbbet tett ezen BTHE túra sikere érdekében!

Találkozunk jövő télen is Tihanyban, de addig is mindenkinek gyönyörű túrákat is sok hasonló BTHE rendezvényt kívánunk!

Megjelent: 10320 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 13 február 2012 07:00