BTHE 2006 feher 01 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület | info@bthe.hu Facebook |  Rólunk

Belépés

Belépés a felhasználói fiókba

Felhasználónév *
Jelszó *
Jelszó megjegyzése

BTHE 2006 fekete 02 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület

Vöröskő 15 teljesítménytúra

Értékelés:
(0 szavazat)

Egyesületünk második alkalommal renezte meg a Vöröskő 15 teljesítménytúrát, aminek az időpontja idén egybeesett a Húsvét vasárnapjával. Sajnos emiatt le kellett mondanunk az eredetileg iskolák, iskolás-csoportok számára kiírt csapaversenyről, de a rendezvénnyel ennek hiányában is egy tartalmas ünnepi, jó félnapos kirándulásra invitáltuk a résztvevőket.

Támogatónknak, a Lafuma-nak, hála egy értékes és pár kisebb ajándékkal tudtunk készülni. Ezeket azon indulók között sorsoltuk ki, akik kiötöltettek egy rövid kérdőívet, amit a túra előtt e-mailben, valamint papír formájában a rajtban osztogattunk.

A tavalyihoz képest annyi változás történt, hogy a jobb infrastruktúrát biztosító Leányfalu-Ház volt a túra rajtja és célja is egyben, ami egyébként minegy 100-150 méterre található a korábbi rajt helyszínétől, a leányfalui hajóállomástól. A  jó idő reményében az indítást még a szabadban bonyolítottuk le, de a folyamatosan gyülekező felhők és az időnként csepergő eső miatt a céllal már fedett részbe "költöztünk".

Ennek ellenére elmondható, hogy a kellemes tavaszi időjárás kegyeibe fogadta a résztvevőket és pontőröket egyaránt. A remek kilátást biztosító helyek mellett a rövidke útvonal bővízű forrásokat is érint, s ez utóbbiaknál berendezett ellenőrzőpontokon az egyszerűség kedvéért szörppel kínáltuk az idnulókat. Emellett az Álló-réten csokival, a Vöröskőn pedig további édességgel próbáltunk hozzájárulni a sikeres teljesítéshez. A 15 km-re rendelkezésre álló 5 órás szintidő bőséges ugyan, de számításba kell venni a több mint 700 méter legyőzendő szintemelkedést, s ezen belül egy-két egészen komoly emelkedőt.

Húvsét vasárnap ide vagy oda összesen 172-en vágtak neki a túrának, s ebből 159-es szintidőn belül célba is értek, míg 13-an sajnos kicsúsztak a rendelkezésre álló időből. De természetesen ők is átvehették a teljesítésért járó kitűzőt vagy hűtőmágnest.

Reméljük mindenki jól érezte magát ezen a kellemes "ünnepi sétán", s jövőre is velünk tart április végén. Terveink szerint a mostani 15 km-es mellett már egy hosszabb, 25 km-es távot is lehet majd választani. Valamint a célban is készülni fogunk valamilyen szolgáltatással!

A következő Vöröskő túra várható időpontja: 2012. április 22., vasárnap.

Ezúton szeretném megköszönni a rendezvény előkészítésében és lebonyolításában segítőknek az önzetlen munkájukat!

Megjelent: 16564 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 13 február 2012 06:59