BTHE 2006 feher 01 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület | info@bthe.hu Facebook |  Rólunk

Belépés

Belépés a felhasználói fiókba

Felhasználónév *
Jelszó *
Jelszó megjegyzése

BTHE 2006 fekete 02 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület

Sándor Móric Sarkában 2011.

Értékelés:
(0 szavazat)

Tavaly debütált ez a gerecsei, javarészt országutakon haladó kerékpáros teljesítménytúránk. A Mérhay Szabolcs által elgondolt útvonalak szinte mindenki számára megfelelő erőpróbát biztosítanak, mind az 50, mind a 80 és a leghosszabb 100 km-es távon javarészt kisebb forgalmú utakon, de igen változatos és szintes terepen lehet kerekezni. Idén nem vasárnap, hanem szombaton rendeztük meg az esményt, de a korábbihoz hasonló módon június utolsó hétvégéjén.

A vegyes időjárási előrejelzések ellenére is a tavalyihoz képest sokkal többen vágtak neki a három táv valamelyikének. Összesen 39 induló nevezett, köztük csak kevesen voltak visszatérőek és kétszeres teljesítést (idén és tavaly is ugyanazon a távon) még nem regisztrálhattunk. A résztvevőkről és teljesítőkről egy rövid statisztika:

Résztáv SMS 50 SMS 80 SMS 100
Nevezett 16 fő 8 fő 15 fő
Szindidőn belül célbaért 15 +1 fő 6 fő 11 fő
Szintidőn túl ért célba 0 fő 1 fő 3 fő
Nem ért célba / átnevezett 1 fő 1 fő 1 fő

A leggyorsabb teljesítők távonként: 100 km - Agócs Gábor, 80 km - Ridly István Attila és 50 km - Varga Krisztián. Nekik külön gratulálunk!

Reggel sajnos a rajtoltatáskor volt némi fennakadás és kapkodás, de a meghirdetett 9:00-hez képest így is csak 1-2 perccel később indulhattak el az elsők. A rajt helyszíne körüli változás is sajnos okozott egyeseknek kellemetlenséget.

Az ellenőrzőpontok mindegyikén készültünk frissítéssel, így az 50-esek Annavölgyön édességet, Bajnán szőlőcukrot és mazsolát, Máriahalmon pedig ismét édességet kaptak. Ezen felül a hosszabb távokon indulók Pusztamaróton banánt, Szomoron és Tarjánban édességet, pluszt és szőlőcukrot kaptak. Emellett minden ellenőrzőpontra vittünk ki ásványvizet, viszont a legerősebb ellenféllel mi sem tudtunk mit kezdeni: ez maga a szél volt, ami egyes szakaszokon jelentős plusz erőbedobásra késztette a teljesítőket.

A célban támogatónk, a Bringáspár jóvoltából minden teljesítő egy-egy ajándékot vehetett át a szokásosnak mondható (emléklap, kitűző) díjazás mellett!

Köszönjük mindenkinek, aki eljött a rendezvényre, összességében reméljük kellemes napot tudhatnak maguk mögött. Több hasznos tanácsot is kaptunk a célban, ezekkel próbálunk élni a jövőben és egy még színvonalasabb rendezvényt kívánunk megszervezni! A szervezésben önzetlenül segítőknek pedig ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatásukat!

Megjelent: 18719 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 13 február 2012 06:59