BTHE 2006 feher 01 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület | info@bthe.hu Facebook |  Rólunk

Belépés

Belépés a felhasználói fiókba

Felhasználónév *
Jelszó *
Jelszó megjegyzése

BTHE 2006 fekete 02 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület

Ipolymente kerékpáros teljesítménytúrák

Értékelés:
(0 szavazat)

Idén augusztus első vasárnapján immáron negyedik alkalommal rendezte meg az egyesületünk az Ipolymenet kerékpáros teljesítménytúrákat. Ezúttal is - de valószínűleg utoljára - a szobi vasútállomás előtt lehetett délelőtt 9 és 11 között nevezni, majd nekivágni a két táv valamelyikének. Negyedszer rendeztük meg a 95-ös és harmadik alkalommal a 75 km-es távot.

A rajtoltatás most sem ment 100%-ban zökkenőmentesen, de végülis senkinek nem kellett 1-2 percnél többet várakoznia. A hosszabb távon 66-an indultak, míg a rövidebb útvonalat 21-en választották.

Az első ellenőrzőpont Letkésen volt, ahol szörp és némi sós nassolnivaló volt az első 10 kilométert letekerők jutalma, majd szép környezetben, de némileg "odafigyelősebb" úton kellett Tésa szélig kerekezni, ahol a keresztnél lévő ellenőrzőponton barackot kapott mindenki. Ezután nem sokkal vált ketté a két táv, ahol a tájékozódást az útra felfestett feliratokkal, nyilakkal is próbáltuk segíteni. A hosszabb táv Bernecebaráti és Parassapuszta érintésével pluszban Ipolyságot kereste fel, ahol édesség és víz volt a szolgáltatás, majd nemsokára, Ipolyvisk közelében már ismét együtt haladt a 75-ös távval. A rövidebb útvonalat választók ugyanis Tésa után kevéssel átkeltek az Ipolyon és Ipolyvisken keresztül haladva "vágtak le" mintegy 17 km-t.

Százd, Szete és az azt követő jelentős szerpentin után következett Ipolyszakállos, s kicsit később a frissítőpont Ipolybélen. Innen szinte végig szembeszélban haladva tekertek a résztvevők dél felé, egészen Szalkáig, ahol az Ipolyon átkelve visszatértek Magyarországra és a túra utolsó ellenőrzőpontját (ami az első is volt egyben) Letkésen érintették. Innen pedig a már járt útvonalon tértek vissza Szobra.

A célban a díjazás emléklap mellé választhatóan kitűző vagy hűtőmégnes volt, és az Over Magazin egy-egy számát, valamint egy igényes Stájerországhoz kedvet csináló kerékpáros térképet adtunk ajándékba. Utóbbiakért köszönet az Over Magazinnak!

A 95-ön a 66 indulóból 57-en szintidőn belül és 9-en szinditőn túl értak célba, míg a 75-ös távot 14 teljesítették szintidőn belül, 7-en pedig szintidőn kívül. A leggyorsabb teljesítő a hosszabb távon Mihály László volt 3:14-es idővel, a rövidebben pedig Berezvay Dániel 3:05-tel. Nekik külön is gratulálunk!

Reméljük jövőre is hasonlóan szép idő lesz a túra napján, s reményeink szerint az 5. rendezés alkalmával végre elérjük a 100 feletti résztvevői létszámot!

Megjelent: 13236 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 13 február 2012 06:58