BTHE 2006 feher 01 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület | info@bthe.hu Facebook |  Rólunk

Belépés

Belépés a felhasználói fiókba

Felhasználónév *
Jelszó *
Jelszó megjegyzése

BTHE 2006 fekete 02 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület

Újabb Ipoly-hidak épülhetnek

Értékelés:
(0 szavazat)

A szlovák-magyar beruházással épülő új hidak Helemba és Ipolydamásd, valamint Ipolypásztó és Vámosmikola között 2013. végére készülhetnek el. A költségek 85 százalékát az unió adja, 10 százalékot a költségvetés, a maradék 5 százalékot pedig Nyitra megye – mondta Ján Figeľ (KDH) közlekedési miniszter. A hidak nemcsak a közlekedés színvonalát javíthatják, hanem hozzájárulhatnak a térség foglalkoztatottsági mutatóinak javulásához is, fűzte hozzá.

Az Ipoly-hidak mellett az elmúlt időszakban több jelentős közlekedési megállapodás született Pozsony és Budapest között: hamarosan összekötik az R4-t az M30-as autópályával, vagyis közvetlen összeköttetés lesz Kassa és Miskolc között. Az nem lehet tudni, hogy a korábbi 47 hídból mennyi kerül megépítésre az Ipolyon, de a mai megállapodáson túl további hidak előkészítése is folyamatban van.

Ipolypásztó polgármestere, Mászáros Ottó a Hírek.sk-nak elmondta, a hídnak köszönhetően 44 kilométerrel rövidül majd azok útja, akik a környékről a túloldalra utaznak, pl. az Ipolypásztótól 4 kilométerre fekvő Vámosmikolára. „Helemba zsákfalu, ám a híd utat nyitna a településnek Budapest felé“ – mondta Kosznovszky Henrietta, a falu polgármestere.

Megjelent: 12268 alkalommal