BTHE 2006 feher 01 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület | info@bthe.hu Facebook |  Rólunk

Belépés

Belépés a felhasználói fiókba

Felhasználónév *
Jelszó *
Jelszó megjegyzése

BTHE 2006 fekete 02 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 71

Erdő- és környezettakarítási akció Kismaroson

Értékelés:
(0 szavazat)

Erdő- és környezettakarítási akció - Kismaros, 2012.09.30.

Egyesületünk a Takarítási Világnap alkalmából ismét a Dunakanyarban szervezett szemétgyűjtési akciót, ezúttal Kismaroson. Munkánk során két nagyobb csapatot alkotva dolgoztunk: a Morgó-patak torkolatát és a Duna-partot a BTHE, a Csömöle-patak és a Testvér-forrás környékét Börzsönyligeten pedig a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökuturisztikai Alapítvány munkatársa, Kiss Keve Áron vezetésével tisztították meg önkénteseink a folyó által partra tett, illetve az emberek által eldobált hulladéktól.
Több éves tapsztalatunk ellenére is olykor rácsodálkozunk még az erdőbe kihajított ágybetét-hegyekre, bútorokra, a Natura 2000-es, természetvédelmi oltalom alatt álló galériaerdőben rozsdásodó hűtőszekrényre, gumiabroncsokra, a források mellett szérdobált pet-palackok mennyiségére.
A 30 homokzsákot, valamint a transportert fáradtságos munkával többször "újratöltve" néhány órán belül megtelt a Kismarosi Önkormányzat által kihelyezett konténer, sőt, jutott mellé is egy nagyobb halom lim-lom.

Ezúton is köszönjük az igen hatékony munkát önkénteseinknek, a Magosfa Alapítványnak és tagtársainknak, valamint  a Kismarosi Önkormányzat támogatását, akik biztosították számunkra a konténert, valamint a szemét elszállítását!

Jövőre is találkozunk a Dunakanyarban!

Képek a BTHE Facebook-oldalán tekinthetők: https://www.facebook.com/borzsonythe

Megjelent: 12371 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 08 október 2012 15:45