BTHE 2006 feher 01 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület | info@bthe.hu Facebook |  Rólunk

Belépés

Belépés a felhasználói fiókba

Felhasználónév *
Jelszó *
Jelszó megjegyzése

BTHE 2006 fekete 02 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület

Félmilliárdból újult meg a szilvásváradi kisvasút

Értékelés:
(1 szavazat)

Korszerűsítették az állomásokat, dízel-elektromos hibriddé alakítottak egy mozdonyt, két szerelvényt nosztalgiává alakítottak.

Az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében biztosított több mint 430 millió forintos támogatással, összesen 513 millió forintból újult meg az Egererdő Zrt. szilvásváradi erdei vasútja. A beruházást Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára avatta fel pénteken Szilvásváradon.

Bognár Lajos köszöntőjében emlékeztetett: évente több tízezer látogatót vonz a különleges környezetben futó, 1908-ban átadott, eleinte főként gazdasági, ma már idegenforgalmi célokat szolgáló szilvásváradi vonal. A mostani beruházásnak köszönhetően kulturált környezetben, modern szolgáltatásokkal várja a vendégeket a Szalajka-völgyi kisvasút.
Halász Zsolt, az Egererdőben tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatói titkárságának vezetője elmondta: a kormány szándékai szerint az erdészeti társaságok nem pénzügyi eredmény termelésére valók, a feladatuk, hogy az ott keletkezett eredményt visszaforgassák a mostanihoz hasonló fejlesztésekbe. A fejlesztések eredményét pedig használni kell, ezért indították el a Magyar Turizmus Zrt.-vel közösen a Kisvasútra fel! programot.

Szabó Róbert, a Heves megyei közgyűlés elnökének szavai szerint a megye idegenforgalmának egyik szimbóluma Szilvásvárad és a Szalajka-völgy, ezért is fontos fejleszteni ezt a területet.

Jung László, a mintegy 72 ezer hektáron gazdálkodó Egererdő vezérigazgatójának közlése szerint mintegy 2,1 milliárd forintot fog közjóléti beruházásokra fordítani a társaság 2014 derekáig. Emlékeztetett: az erdő működtetése hármas célt szolgál: gazdasági, természetvédelmi és közjóléti célokat, ezért is fontosak az ilyen típusú beruházások.

Forrás: iho.hu

Megjelent: 9937 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 04 szeptember 2013 21:18