BTHE 2006 feher 01 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület | info@bthe.hu Facebook |  Rólunk

Belépés

Belépés a felhasználói fiókba

Felhasználónév *
Jelszó *
Jelszó megjegyzése

BTHE 2006 fekete 02 Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület

Újraindul a természetjáróknak fontos buszjárat

Értékelés:
(0 szavazat)

Örömmel hirdetjük, hogy a Szentendre – Dömörkapu buszjárat szezonális, hétvégi, turisztikai célú visszaállítására tett kísérleteink a Volánbusznál meghallgatásra találtak.

A közlekedési társaság vezérigazgatójától érkezett válasz szerint a Volánbusz ún. igényvezérelt közlekedéssel kívánja teljesíteni kérésünket. Ez azt jelenti, hogy – amennyiben a szolgáltatást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megrendeli – a buszjárat (a tervek szerint 05.01.– 09.30. között, szombat-vasárnaponként, Szentendréről 9:10-kor indulna a járat, Dömörkapuról pedig 17:25-kor indulna vissza, de csak akkor fog közlekedni, ha valamelyik pest megyei vagy budapesti Volánbusz pénztárban (Szentendre, Újpest–Városkapu, Árpád híd stb.) minimum egy fő a járatra elővételben jegyet vásárol (Dömörkapu felé 09:00-ig, Szentendre felé 16:00-ig). Természetesen kedvezőbb lett volna egy állandó, feltétel nélküli közlekedtetés, de így is örüljünk a lehetőségnek, hiszen ha az elővételt beépítjük túraszervezésünkbe, bárki élhet a közlekedési szolgáltatással.

Ugyancsak örömteli hír, hogy a Volánbusz tervezi a 2002-ben megszüntetett Szentendre – Visegrád, Fellegvár (– Nagy-Villám?) buszjárat turisztikai célú visszaállítását is.

Megjelent: 10598 alkalommal