A túramozgalom célja, hogy a börzsönyi települések szép kálváriáinak felkeresésével újabb lehetőséget találjunk a hegység épített és természeti értékeinek a megismerésére, a szabadidő tartalmas és egészséges eltöltésére.

A túramozgalom sikeres teljesítéséhez a szükséges igazolásokat kell elvégezni, ez a terepen a kálváriák közelében (összesen 14 helyszínen) elhelyezett igazolókódok feljegyzésével tehető meg. A kódokat a füzet megfelelő részében tollal, jól olvashatóan kérjük feljegyezni! A kálváriák tetszőleges sorrendben, időbeosztással és szabadon választott módon kereshetők fel. Persze reményeink szerint a legtöbben a gyalogos vagy kerékpáros teljesítést választják majd.

Az igazolófüzet ára: 2.000 Ft. Bármelyik BTHE rendezvényen megvásárolható, valamint e-mailen keresztül igényelhető: kalvariak@bthe.hu.A megrendelni kívánt füzetek árát az Egyesület számlaszámára (10102244-59708600-01000000) kell befizetni. Az átutalás közlemény rovátban kérjük feltüntetni, hogy milyen igazolófüzetből és hány darabot rendelnek.

Az igazolófüzetben öt egynapos túraajánlat is található, amelyek során az összes igazolópont érinthető, valamint több kevésbé ismert börzsönyi látnivaló és érdekesség is felkereshető. Természetesen a túrák végigjárása nem kötelező, azonban úgy gondoljuk azok igen tartalmas túralehetőséget kínálnak mindenkinek. Mindegyik túra esetében a problémamentes végigjárást részletes útvonal-leírással és táv- illetve szintadatokat tartalmazó táblázattal segítjük. Az ismertetett útvonalak javarészt kevésbé járt turistautakon vezetnek, valamint több helyen jelzetlen utakra kalauzolják a vállalkozókedvűeket. Úgy gondoljuk, hogy a leírás használatával és minimális terepismerettel mindegyik útvonal könnyen követhető.

A szükséges igazolások sikeres begyűjtését követően a BTHE elbírálja a teljesítést, majd átadja a túramozgalom díjazását. Ez egy névre szóló emléklap, valamint egy kitűző. Összesen 14 különböző kitűző választható, teljesítésenként természetesen egy. A kitöltött füzetet a BTHE postacímre kérjük eljuttatni (2627 Zebegény, Pf. 4.).

Az elbírálást követően postafordultával küldjük meg a kiválasztott díjazást. Emellett előzetes egyeztetés után bármelyik BTHE rendezvényen is lehetőség van a díjazás átvételére.
Az igazolófüzet ára tartalmazza a díjazást, valamint a BTHE részéről esetlegesen felmerülő postaköltséget is.

TELJESÍTŐK LISTÁJA    Sikeres teljesítést, szép túrákat kívánnak
                        a Rendezők