Nosztra teljesítmén...
 
Értesítések
Minden törlése

[Lezárva] Nosztra teljesítménytúra - május 25. (szombat)

40 Bejegyzések
14 Felhasználók
16 Reactions
216 Megtekintés
(@zsolti)
Tag
Csatlakozva: 14 év telt el
Hozzászólások: 17
 

@bence Juhuuuu, szuper! Köszi!

Fino alla morte!


   
(@ikrieger)
Tag Admin
Csatlakozva: 12 év telt el
Hozzászólások: 145
Topic starter  

Remek, köszi az újabb írásokat, jelentkezéseket. Így szerintem meg leszünk, nem sokan ugyan, így pár ponton egyedül lesz a pontőr, viszont a csapat profi így a remény teljes.

Pénteken akkor ki jön szalagozni? Évi, Pista? Van ötlet, hogy ki merre szeretne menni?

Szállás még kell esetleg valakinek, valakiknek?


   
(@farkasure)
Tag Admin
Csatlakozva: 7 év telt el
Hozzászólások: 14
 

@ikrieger jövök pénteken. Ha egyedül kell menni, én a Nagyirtás-  Kis/Nagy-Koppány - Széles-Hegy - Nagy-Galla környéket ismerem jobban, de természetesen megyek, amerre kell.


   
(@eva0405)
Tag
Csatlakozva: 12 év telt el
Hozzászólások: 6
 

Tudok jönni pénteken, ha kellek. Megyek ahova kell.


   
(@ikrieger)
Tag Admin
Csatlakozva: 12 év telt el
Hozzászólások: 145
Topic starter  

Ma összekészítem a holnapi szalagozáshoz a dolgokat, a vendégház teraszán lesz minden, ha mi már nem lennénk itthon.

A következő lenne a felosztás:

1. Jani bejárja a 10-es távot,
2. Farkas úr: Nosztra - Nagyirtás - Nagy-Koppány - Koppány-nyereg - Széles-hegy - 20-as útvonalon vissza Nosztrára
3. Évi: Nagyirtás - Tolmács-hegy- Nagybörzsöny - Róth-erdő - Gömbölyű-kő - Koppány-nyereg - Nagy-Koppány - Nagyirtás

Lacival mi pedig megcsináljuk a hiányzó részeket, ha minden jól megy, akkor ma délután pedig festegetünk a kéken a Koppány-nyereg és Széles-hegy között.


   
(@ikrieger)
Tag Admin
Csatlakozva: 12 év telt el
Hozzászólások: 145
Topic starter  

Tegnap immáron 7. alkalommal megrendeztük a Nosztra teljesítménytúrát. Idén másodjára volt 40-es táv is. Az időjárás a túra napján remek volt, a mezőny kisebb része ázott meg a Csák-hegy környékén. A héten sok eső esett, ami a rövidebb 10-es és 20-as távok esetében sok embert távolmaradásra késztetett, így összesen 145-en indultak a túrán. A 30-as és 40-es távokon azonban majdnem a létszámkorlátnak megfelelő 100 fő vett részt. Akik eljöttek szerintem nem bánták meg: az útvonal továbbra is remek, sár nem volt akkora mint amilyenre számítani lehetett, a rendezés pedig jól sikerült.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, Lacinak a héten a pakolásban és előkészítésben volt nagy szerepe, a pénteki esős szalagozásban Évi és Farkas Pista tett kitartásáról tanúbizonyságot. A pontokon sajnos több helyen is csak 1 emberünk volt, de mindenki remekül végezte a dolgát, a söprűk is profik voltak.

Javítanivaló mint mindig, most is akad: az itinerben vannak apróbb hibák, de ezek nem jelentősek; Nagybörzsönyben kell kirakni táblákat, hogy megtalálják a pontot könnyebben, a 40-es táv track-jét javítom abban még benne van a Zuvár is. Ha lesz még ilyen túra, akkor esetleg valahová a Nagy-Galla vagy Széles-hegy környékére lenne érdemes vizet feljuttatni. A szolgáltatás a nevezési díjért cserébe igen korrekt, sokan ugyan lángosra számítottak, de a célban magunk készített palóc leves és tésztafélék is korrektek voltak.

Az élmény a részemről most egyértelműen pozitív, de a magam részéről nem ragaszkodom annyira ehhez a túrához. A kiemelkedően szép útvonal miatt jó lenne nem elengedni a rendezést. Ha valaki neve alá veszi a Nosztra túrát, akkor szívesen segítek az előkészítésben és lebonyolításban. Akár vissza lehetne vinni februárra is, de akkor a faluház nem jó rajt-célnak, ezért megint csak a Pünkösd utáni szombat lenne alkalmasabb mint időpont. Ez pedig legközelebb 2025. június 14. (szombat).

Még egyszer sok köszönet mindenkinek aki ott volt pénteken vagy szombaton! Szép nyarat és sok-sok túrát. No meg ne felejtsetek el kicsit segíteni a jelzésfestésekben is majd 🙂


   
(@farkasure)
Tag Admin
Csatlakozva: 7 év telt el
Hozzászólások: 14
 

Apróság ugyan, de én a tavalyi BaDi előtt és most a Nosztra előtt is belefutottam ebbe, és mindig elfelejtem: a Széles-hegyről lefelé, amikor a kékről áttérünk a zöld sáv - Mária-út jelzésre, még mielőtt kiérnénk a fás részről és dózerúton át kéne kelni, van egy olyan szakasz, ahol a tüskés növényzet olyan mértékben benőtte a turistautat, hogy ahhoz a decathlonos túrabot bozótirtó funkciója már kevés. Valószínűleg azért, mert mindenki a dózerúton megy ezen a kis szakaszon, és senki nem tapossa le. Csak ha már a jelzésen visszük a túra útvonalát, akkor egy fokkal igényesebb, ha szalagozáskor viszünk egy metszőollót és minimális alakítást végzünk. Remélem, jövőre eszembe jut majd.

Szintén ezen a részen, amikor keresztezzük a dózerutat és mennénk tovább a Koldus-árok felé, akkor 1-2 jelzés felfestésével lehetne javítani, hogy egyértelműbb legyen, hogy merre van az arra, mert most nincs ott semmi. Én a növényzet miatt úgy vittem a szalagozást, hogy a dózerúton jobbra fordítottam és csak 10-15 méter múlva vittem le balra, de ott is volt némi favágás és ott sincsenek felfestve jelzések. Nyilván ez sem életbevágó probléma.

 

 


   
(@ikrieger)
Tag Admin
Csatlakozva: 12 év telt el
Hozzászólások: 145
Topic starter  

@farkasure Jogos az észrevétel, ezen a rövid szakaszon kellene egy kis gazolást és jelzés megerősítést végezni. Betervezzük még idénre.


   
(@ikrieger)
Tag Admin
Csatlakozva: 12 év telt el
Hozzászólások: 145
Topic starter  

Röviden az idei túra pénzügyi kimutatása:

BEVÉTEL: +397.000 Ft
KIADÁS: -322.000 Ft

EGYENLEG: +75.000 Ft


   
(@histvan)
Tag
Csatlakozva: 14 év telt el
Hozzászólások: 11
 

Egyetértek. Ismét felejthetetlen élmény volt a Csák-hegy. Csak kétszer pörkölte meg a villámlás a bakancsom kérgit..., hazafelé meg sikerült ismét meglátogatnom Máriaudvart..., úgyhogy rendesen kidöglöttem... Jó volt gyerekek, ne hagyjuk abba...!


   
Oldal 3 / 3