Zebegény esti / éjs...

Értesítések
Minden törlése

[Megoldva] Zebegény esti / éjszakai (2026. aug. 1. - szombat)

68 Bejegyzések
8 Felhasználók
14 Reactions
933 Megtekintés
(@sunbalazs)
Tag
Csatlakozva: 8 év telt el

Mariannt és Zsoltot keresem majd Vác állomáson, előttük érkezem és tervezetten azonos vonattal utazunk Zebegénybe.

Jánossal beszéltem, a dinnyeszeleteléshez nagy kés és tálcák lesznek, viszünk, viszont szükségünk lenne egy kemping asztalra, a kínálás színvonalát megadva/biztosítva.

Nekünk nincsen. Viszont vinnénk az ellenőrző pontra. 

(@ikrieger)
Tag Admin
Csatlakozva: 15 év telt el
Topic starter  

Kornél hívott ma, s jelezte, hogy ő is jön segíteni. Mivel autóval jön Vácról, így Zsoltit és Mariannát elhozza magával. Vagyis Balázs te szerintem vonatozz ki Zebegényig, vagy esetleg szállj le Vácon és gyere autóval a többiekkel (bár ennek túl sok értelme nincsen...)

(@bezijani)
Tag
Csatlakozva: 11 év telt el

Kedves mindenki! A Zebegény éjszakai túra jó ötlet volt. Személy szerint a rendszeres rendezést javasolnám. Esetleg igény szerint 30 as távval lehetne bővíteni, ha kevés lenne a 20. A dinnyének nagyon örültek a túrázok, ennek ellenére azt mondanám, hogy nem jó ötlet. A helyszínen hoginikusan szeletelni és kínálni lehetetlen, nem beszélve a temérdek darázsról. Inkább egyéb darabos gyümölcsöt kinálnék. Mondjuk barack, körte. Sokan a hemzsegő darazsak miatt nem mertek fogyasztani a gyümölcsböl.

Papp Zsolt
(@zsolti)
Tag
Csatlakozva: 16 év telt el

Szerintem is jól sikerült a túra és igen, akár gyakrabban is rendezhetnénk, de persze, tudom... Én örültem a dinnyének, de ez a hely tényleg nem volt a legideálisabb hozzá. Kínálás szempontjából Kövesmező jobb választásnak tűnik, persze víz ott is csak akkor van, ha viszünk, ellenben az asztalok adottak. (A barack, ha nem kemény, akkor az is nyomódik és jönni fog rá a darázs.) Egy hosszabb táv ötlete sem rossz, viszont - tekintve a lehetőségeket - az már nem sokban térne el egy kiherélt DBK-tól. Persze az tavasz, ez meg nyár. Továbbra is átgondolandónak érzem, hogy később indítsuk a túrát, mert éjfél körül kezdett olyan hőmérséklet lenni, ami már frissítő volt. Ez utóbbi az esetleges hosszabb táv esetén is érvényes.

Fino alla morte!

(@ikrieger)
Tag Admin
Topic starter  

Szombat este sikeresen megrendeztük - 2022 után újra - a Zebegényi esti, éjszakai túrát. Az útvonalak újak voltak, a logisztika is változott valamennyire. Szerintem ez a változat életképes, ebben nincsen nehezen járható szakasz, változatos, elég sportos, de szép helyeket érint mindkét táv. Az útvonalon nem változtatnék semmit, Zsolti javaslatára esetleg a nagymarosi emberes pont átkerülhet Kövesmezőre, s a kálváriához matricát tennénk. Hosszabb távot én nem fogok erőltetni, így hogy éjfélkor véget ér a túra éppen eleget lehet pihenni még másnap reggelig. A szolgáltatás rendben van úgy gondolom, a nagy meleg ellenére sem panaszkodtak, vagyis víz és ellátás volt elegendő. A dinnye helyett lehet más gyümölcs, bár augusztusban ez a legjobb szerintem. Jobban fel kell készülni, lehet fedeles dobozokba szeletelni, le lehet takarni másképp, illetve vannak profi riasztók repülő rovarok ellen.

100 főre készültünk, s mivel 98 induló volt, így az előzetes terv teljesen bejött. Készítek majd pénzügyi összesítést, amint kifizettem a réteseket és a Mókust, valószínűleg némi pluszban zár majd az esemény.

A plusz jelentkezőknek (Balázs, Kornél) hála mindenhol volt legalább 2 rendező, még a zebegényi kilátóhoz is jutott végül emberes pont. Nekem a célban csak olvasgatnom és fröccsöznöm kellett 🙂

Jövőre július 31-e a céldátum, a logisztika és távok a mostanival egyeznének meg. A Mókus mint rajt-cél picit kérdőjeles, mert tulajdonosváltás van folyamatban, de remélhetőleg nem lesz gond a továbbiakban sem.

Köszönöm mindenkinek a segítséget ezúton is.

Papp Zsolt
(@zsolti)
Tag
Csatlakozva: 16 év telt el

Az útvonalban egy minimális változtatást javasolnék. A Hegyes-tető felé haladva az OKT-n, már nem sokkal a Szent Mihály-hegy nyerge előtti oldalazós részt (ami most a por miatt csúszott és van jópár bedőlt fa is) lehet inkább kiváltanám egy jelzetlen (rövidebb, s így meredekebb), de sokkal könnyebben járható ösvénnyel.

https://mapy.com/hu/turisticka?planovani-trasy&rc=9rtRVxMpqVe90L5&rs=coor&rs=coor&ri=&ri=&mrp=%7B%22c%22%3A132%2C%22dt%22%3A%22%22%2C%22d%22%3Atrue%7D&xc=%5B%5D&rut=1&rbf=alf&x=18.9328688&y=47.7791911&z=17

Fino alla morte!

(@ikrieger)
Tag Admin
Topic starter  

Köszi Zsolti, teljesen logikus a javaslat. Aki ismeri a környéket, már lehet most is ezen a jelzetlen ösvényen ment fel.

(@ikrieger)
Tag Admin
Topic starter  

Köszi utoljára itt mindent,  a topik elvégezte dolgát.

A tervek szerint a túra 2027. Július 31-én lesz ismét megrendezve. 

Oldal 5 / 5