Itt a szerveződő biciklitúrákról lesz majd szó.
-tj-
Ahogy azt már a Szomjas tevében a karácsonyi bulin is említettem szeretnék néhány kerékpáros túrát csinálni, amelyekhez várom a kerekezni vágyó BTHE tagokat. Most csak nagy vonalakban a tervek.
1.) Szamoshát, Szatmári síkság, Tiszahát, Beregi Tiszahát (Csenger,Fehérgyarmat, Tiszabecs, Milota, Túristvándi, Szatmárcseke, stb.).
Ez egy hét lenne Június, Augusztus környékén az időjárás és a szabadidő függvényében.
2.) A Kis-Balaton és környéke. Itt a Fenéki tó és a Hidvégi tó területét járnánk be a vízügy útjain. A program -a kerekezésen kívül- elsősorban az élővilág megfigyelése lenne. Az időpont Augusztus eleje lehetne (Mátéfy Úr szigligeti szabadságának ideje, hiszen madarak ügyében Ő a profi és a Tevében már jelezte, hogy van kedve a programhoz). Az útvonal itt attól (is) függ, hogy sikerül-e engedélyt szerezni a hatóságoktól a zárt területen való tekergéshez. Tervezett időtartam kb 3 nap.
3.) A tavaly már meghirdetett őszi tekergés a Keszthelyi-hegységben és a Káli-medence környékén. Itt az időpont adott, hiszen kapcsolódó program a Szigligeti süllőfesztivál ami ebben az évben okt. 22-23.
Amikor már lesz a részletes program akkor ezeket az eseménynaptárban is meghirdetem. Addig is várom a véleményeket.
Üdv.
-tj-
Engem változatlanul a Kis-Balaton és környéke érekelne leginkább, időpont is megfelelne. Ha arrafelé szabad kerekezni és sátrazni, akkor menjünk!
Üdv,
Szabolcs
Szia Józsi,
Köszönjük a programlehetőségeket.
A Kis-Balaton program már ott a teve púpjánál is bogarat ültetett a fülembe, régóta vágyom csavarogni a területen.... s fogok is.
Használható bringám egyelőre már/még nincs, így (még passzolok), de ki tudja.
Addig a többieknek rajta!!
Mivel nyáron a határon innen (meg úgy eleve síkabb vidékeken) csak kerékpáros túrára adom a fejem, ezért nagyon örülök a topiknak és a programjavaslatoknak.
Magam részéről a Kis-Balaton egyértelműen mehet! Madaras program intézése, ha oldható persze, legyen benne, szerintem ha ennem van valami extra költsége, akkor egy részébe az egyesület is bele szállhat majd.
Napi távok: részemről a 70-80 km egyértelműen mehet, de szerintem 100-120 km teljesítése sem lehetetlen országúton. Sátrazást vállalok, sőt...
S a végén végre egy halzabálással egybekötött csobbanás a szigligeti strandon, majd búcsúest-sátorban alvás a tanösvény egyik kilátópontjánál? Hm?
Üdv,
szabolcs
🙂
Fiúk!
Én már babonából sem merek mondani semmit. Számomra most Szatmár is és a Kis-Balaton is az álmok netovábbja..., tudom, már az (túra)útszéli pocsolyának lehet örülni.
Üdv! histvan
Pista Bátyánk,
addig még sok víz "lefolyik" a Balatonon, ott leszel azt' kész. Mi ezt tudjuk már előre, azért szólok! 🙂
Üdv,
Szabolcs
István, Toni!
Azért ide írok, mert a megfelelő felület (topik) még nem áll rendelkezésre.
Tudom, hogy még messze van, de jó lenne, ha csinálnátok Tanúhegyek bringás kiírást (papírt és netest egyaránt), hogy tudjam küldeni a BrinGáspárnak.
Köszi!
Hétfőn fogok csinálni mindent Tanúhegyek ügyben. A jövő héten akarok menni a tapolcai Polgihoz, kisérnék egy kis lóvécskát. Menedzselem, nics elfelejtve.
Szét akarom küldeni a jövő héten mindenféle bringás csapatoknak.
Hello!
A tiszaháti túra időpontja július 23 - augusztus 7 közti két hétben lenne kb. 5 nap. Egyeztessünk -akit érdekel-, hogy mettől meddig legyen ez az öt nap!
Üdv.
Tomor J.
Ezúton (is) jelzem érdeklődésemet. 4 napra mindenképpen csatlakoznánk, úgy hogy egy péntek és egy hétfő legyen benne mondjuk mint szabadság, vagy péntek délutáni inudlás és hétfő-kedd szabadság.
Időpont: 07.30.(29.) - 08.02.
Négy nap alatt simán be lehet járni a vidéket, bár így kevesebb idő marad a kocsmahivatalok látogatására 🙂 Én a péntek reggeli indulást részesítem előnyben. Ezek szerint júl. 29.
Terveim szerint vonattal vinném és hoznám a biciklit. A következőt gondoltam ki:
Odaút Bp - Záhony vonat, a Szamos-hát és a Tiszahát körbe biciklizése (le délre Csengerig és aztán vissza kb 200 km), vissza Záhonyból vonattal Bp-re. A Bereg IC-vel biciklit is lehet szállítani és kb 4 óra alatt Záhonyba ér.
Tehát indulás és érkezés Záhony. Ti hogyan gondoljátok a bicaj szállítást és az utazást?
Üdv.
-tj-
Nos akkor hol és mikor van ez tekergős túra:-?
M