Börzsönyi jelzésfes...
 
Értesítések
Minden törlése

Börzsönyi jelzésfestések

1,711 Bejegyzések
12 Felhasználók
22 Likes
48.8 K Megtekintés
(@ikrieger)
Tag Admin
Csatlakozva: 12 év telt el
Hozzászólások: 125
 

Letkés és Piribék-tisztás között teljesen megújult a Z sáv jelzés, ez az idei pályázati vállalásunk részeként történt meg.

A héten Zebegényen belül felújításra kerül a Z sáv jelzés, egy kb. 1,4 km-es szakaszon, ez is az idei pályázat része volt.

A hétvégén pedig elmennék az Aklok-rétje felé, ahol megcsinálnám a mintegy 200 m-es rövidke P kör jelzést a Bártfai Éászló-forráshoz (Aklokréti-kúthoz).

Kérdések:

1. Augusztusban elkészült teljesen a P négyzet jelzés Nőtincs és Gyadai-rét között?

2. Jövőre mik a preferált útvonalak, amelyeket meg kellene célozni egyesületi festéssel és/vagy pályázattal is?


   
VálaszIdéz
(@ikrieger)
Tag Admin
Csatlakozva: 12 év telt el
Hozzászólások: 125
 

Kihasználva az utóbbi napok igen kellemes időjárását elkészült két kisebb jelzésfestés, melyek korábbról voltak még adósságok:

1. Zebegényen belül (a templomtól a Z+ elágazási) a Z jelzés felújítása, ez kb. egy 1,3 km-es szakaszt jelent,

2. Az Aklok-rétjéről a P+ jelzésből kiágazó rövidke (kb. 200 m) P kör jelzés is elkészült, ami a néhai K háromszög jelzésen ereszkedik le az Aklokréti-kúthoz, ami a legfrissebb Börzsöny térképen mint Bárfai László-forrás is szerepel.

Amint lesz rá lehetőségem megcsinálom a napokban a Koppány-nyereg alatt a K sáv jelzést is, ami egy kb 1 km-es szakaszon nincsen befejezve illetve a korábbi nyomvonal nincsen teljesen leszürkézve.


   
VálaszIdéz
(@ikrieger)
Tag Admin
Csatlakozva: 12 év telt el
Hozzászólások: 125
 

Javaslataim röviden a 2024-es egyesületi és/vagy egyéni jelzésfestésekre:

1. Kemencén és a Főalappont között, valamint Kemencén belül a K sáv és a sok fonódó jelzés felújítása / kb. 3 km, de a fonódások miatt több munka

2. Perőcsényből a P négyzet felújítása a P sáv elágazásig / 2,1 km

3. A Z+ jelzés felújítása Királyházáról a Nagy-Oros-bércen keresztül / 4,8 km

 

Emellett akár nekünk, akár másnak Királyrét környékére kellene még koncentrálni, méltatlanul gyatra állapotban van elég sok igen járt útnak a jelzése a környéken.

Ha el tudjuk vállalni a Börzsönyi koordinátor szerepet, akkor a korábbi évekhez képest mindenképpen többet kell vállalni, hogy jó példát mutassunk. Ebből a terveim szerint szeretném én is alaposan kivenni a részem, s többet ténykedni.


   
VálaszIdéz
(@Makrai Kornél)
Tag
Csatlakozva: 13 év telt el
Hozzászólások: 12
 

@ikrieger :Nőtincs és Gyadai-rét között teljesen elkészült a P négyzet jelzés.


   
VálaszIdéz
(@sebpali)
Tag
Csatlakozva: 11 év telt el
Hozzászólások: 23
 

Sziasztok! Előzetesen megjelölök pár időpontot amit a naptáramban az első félévben festésre/táblázásra terv szinten beírok, ha csatlakoznátok:

- Március 16 vagy 17 (ha az idő engedi)

- Április 28

- Június 15 és/vagy 16.

Ezen kívül jó eséllyel lesznek még hétköznapok, igyekszem majd azt is jelezni.

A nyarat még én sem tudom, de a királyréti kiemelt helyszín miatt jó lenne egy (vagy akár két, egymást követő) hétvégét találni amikor nagyobb létszámban ki tudunk menni együtt.


   
VálaszIdéz
(@sebpali)
Tag
Csatlakozva: 11 év telt el
Hozzászólások: 23
 

A Csarna-völgyben idén az eddigi elmosásokat sok dőlés tetőzte be, így mindenképp szükséges a BKT nyomvonalának módosítása. Decemberi előzetes bejárás után másfél hete az új DINPI-s természetvédelmi őrrel kijelöltük ideiglenesen az új útvonalat, több szakaszon, összesen kb. 1km hosszan. (laminált tájékoztató, részben laminált jelzések és részben narancs erdészeti fújt pöttyök).

Ezt, amint lehet fel is kell majd festeni, jelzem amikor nekem lesz rá időm, nyilván erősen időjárás-függő is.

Jelzem, egy-két helyen a dőlések átvágása helyett inkább az ösvény fog kerülni, az új természetvédelmi őr nagyon szeretné ha minél kevesebb beavatkozás lenne a völgyben. Ez van - szép lesz az új út is. Viszont úgy tűnik talán nyílik némi esély arra, hogy előbb-utóbb legyen egy két (rönk)híd a patakátkeléseken.

 


   
VálaszIdéz
(@ikrieger)
Tag Admin
Csatlakozva: 12 év telt el
Hozzászólások: 125
 

@sebpali Így elsőre nekem bármelyik időpont jó lehet a táblázásra, de támogatom a hétközbeni egyedi akciókat is szívesen. Mindegyik esetében egyeztessünk és pontosítsunk időben előre. Sziva Zoli is jelezte, hogy akár hétközben is velünk tud tartani pár alkalommal.

Közben dolgozok a táblákra vonatkozó árajánlatokon a háttérben. Mindenképpen fém tábla lenne a jó és hosszútávú megoldás, s a legtartósabb egy szublimációs nyomtatással és arra fedőlakkozással (UV állóság) készülő megoldás volna.

A Csarna--völgyi elképzelést támogatom, a szakasz festése belekerült a 2024-es MTSZ pályázatba. Lehetőség szerint szívesen megyek segíteni.

Más: Kisirtáspusztán ki van dőlve az oszlop (korhadás...), de a táblák a fotók alapján teljesen rendben vannak.


   
VálaszIdéz
(@andrew79)
Tag
Csatlakozva: 8 év telt el
Hozzászólások: 18
 

@sebpali Sziasztok! Március 17-e jó lehet, április 28. megoldható (csak fixáljuk, mert egy futóverseny is esélyes aznap), június 16. OK (15-én FOCI-EB magyar meccs :-)).


   
VálaszIdéz
(@gabcsi)
Tag
Csatlakozva: 11 hónap telt el
Hozzászólások: 3
 

@sebpali Sziasztok!

A márciusi jelzésfestéshez szívesen csatlakoznék, ha tudok segíteni. (Túravezetői képzésre járok, és részt kell vennem jelzésfestésen is, szívesen tenném itt.)


   
VálaszIdéz
(@bence)
Tag
Csatlakozva: 13 év telt el
Hozzászólások: 19
 

Hali!
Egyelőre nekem csak a június 16 tűnik jónak.


   
VálaszIdéz
(@sebpali)
Tag
Csatlakozva: 11 év telt el
Hozzászólások: 23
 

Sziasztok! Most hétvégén terv szerint márc. 16-n a Csarna-völgyben az új természetvédelmi őrrel a patakátkeléseknél rönköket fektetünk az átkelés megkönnyítésére. Találkozó várhatóan 9.15 Feketevölgy-panzió. Vízálló lábbeli, munkáskesztyű ajánlott.

Amennyiben van jelentkező, mehetünk márc. 17-n is a Csarna-völgybe, ekkor a kisebb tereléseket festenénk (a középső hosszabb szakaszt múlt héten megfestettem), javasolt találkozó 9.30 Feketevölgy-panzió.

Szombaton biztos autóval megyek, valószínűleg vasárnap is tudok, Gödön, Vácon esetleg Vác és Szob között be lehet csatlakozni.

Kérlek jelezzetek vissza hogy jönnétek-e és melyik napra.

@Gabcsi, szuper ha velünk festesz, lehet ez márc. 17, vagy bármely későbbi egyesületi alkalom is.


   
VálaszIdéz
(@gabcsi)
Tag
Csatlakozva: 11 hónap telt el
Hozzászólások: 3
 

@sebpali Szia Pali!

Köszi a választ! Én 17-én mennék, ha lesz festés. Sőt, lehet, hogy tudok hívni másokat is a tanfolyamról (persze valószínűleg nem sok tapasztalattal).  Mit gondolsz? 

 


   
VálaszIdéz
(@sebpali)
Tag
Csatlakozva: 11 év telt el
Hozzászólások: 23
 

@gabcsi OK, menjünk vasárnap is. Három-négy embernél több most vasárnap felesleges lenne a Csarna-völgybe mert már nem kell nagyon sokat festeni - de egyelőre nem is vagyunk annyian:).

Küldj légyszi telefonszámot a bernecebaratioregerdo kukac gmail pont comra hogy tudjunk majd beszélni is. 


   
VálaszIdéz
(@andrew79)
Tag
Csatlakozva: 8 év telt el
Hozzászólások: 18
 

@sebpali Kedves Pali! Tudok vasárnap menni, két fiam is viszem, ők kisegítő munkára és a munka akadályozására alkalmasak 😀 .


   
VálaszIdéz
(@sebpali)
Tag
Csatlakozva: 11 év telt el
Hozzászólások: 23
 

A mai napon Sima Gabival, Borgulya Gizi valószínűleg leendő tagtársunkkal:) és Szentirmai Péterrel Berkenyéről (Gabival jár túravezetőire) kiváló hangulatban megfestettük a Csarnás terelés maradékát. Nyáron majd egy napra még kimegyek a friss vegetációtól tisztítani, esetleg két év alatt erőset kopott jelzéseket felfrissíteni. Tegnap pedig többek között Sziva Zoli és Saci segítségéve két gyönyörűszép palló-híddal gazdagodott a Csarna-völgye, így jelenleg a 4 nagyobb átkelésből a kettő középső:) száraz lábbal könnyen járhatóvá vált, remélhetőleg a jövő telet is kibírják majd //A legalsó átkelésnél nagy valószínűséggel egy-két éven belül nagyobb híd épül, a legfelső pedig idén kidőlt fán vészmegoldásként átnyergelhető//.


   
VálaszIdéz
Oldal 114 / 115